Нинова няма да оттегли оставката си, ще се кандидатира отново за водач на шайката

Тя подаде формална оставка, заради катастрофалните резултати на БСП на последните парламентарни избори

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

Председателят на БСП, вицепремиер и министър на икономиката (Прости, Господи, бел. ред.) Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за пост №1 в бесепарската шайка. 

 

Тя подаде формална оставка, заради катастрофалните резултати на БСП на последните парламентарни избори. Формално оставката й ще бъде регистрирана от Конгреса на 22 януари.  

 

Новината обяви самата Нинова по БНР. Тя допълни, че за нея няма да е проблем да съвместява работата си като вицепремиер, министър и партиен лидер. 

 

"Конгресът трябва да констатира моята оставка, след това НС да определи един от моите заместници за поста и да насрочи нов пряк избор. Това е ключовото - пряк избор, а не промени в устава на партията. Всички кандидати да се явят и каквото избирателите решат", обясни Нинова.

 

Тя бе категорична, че няма вариант да оттегли оставката си. "Така е честно, ако човек отново иска доверие", безсрамно опита да се направи на морален стожер видната РМД приватизаторка на "Техноимпекс" по времето на СДС и Костов. 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени