Нинова парира с апаратни хватки възможността вътрешната опозиция да настоява за избор на и.д председател на днешния НС

Междувременно Нинова беше избрана за председател на парламентарната група на левицата и одобрена да води преговорите за съставяне на правителство

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

Днес ще се състои обявеното от Корнелия Нинова заседание на Националния съвет (НС) на БСП. То ще се проведе неприсъствено като по този начин Нинова смята, че ще си спести критиките и неудобните въпроси за катастрофалния резултат на партията на парламентарните избори, които се проведоха на 14 ноември.

 

Очаква се на пленума да бъдат предложени решения за насрочване на партиен конгрес през януари, както иска Нинова. Освен това ще бъде предложено пленумът да даде мандат за преговори с "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство, както и да бъде избран преговорен екип, в който да участва и Нинова.

 

Това, че заседанието ще е "на подпис", парира и възможността вътрешната опозиция да поиска да бъде избран и.д председател. Самата Нинова вече обяви намерението си да остане на поста до конгреса през януари, който да констатира оставката ѝ, а едва след него да се избере и.д. председател. Тя вече даде да се разбере, че няма намерение и да се дистанцира от преговорите за правителство.

 

"Другата голяма задача е да се направи всичко възможно дотогава да се състави редовно правителство. Може би е по-важно защо някои хора искат да не водя преговорите аз. Опасявам се, че в тези преговори ще има няколко много спорни въпроса и аз съм пречка за тяхното решаване. Те знаят, че докато аз водя преговорите за правителство, Северна Македония няма да влезе в Европейския съюз, ако заличи историята на България. Другата е моята позиция по отношение на джендър идеологията. Не се обръща достатъчно внимание на тази тема, но аз предупреждавам", каза Нинова пред партийната телевизия на социалистите БСТВ.

 

Междувременно Нинова беше избрана за председател на парламентарната група на левицата и одобрена да води преговорите за съставяне на правителство.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени