Нинова: Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова

Без БСП не може да се състави правителство, каза още тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

От "БСП за България" се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори, които ще се проведат на 14 ноември. Този път те ще бъдат 2 в 1 - президентски и парламентарни. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви категорично пред журналисти, че правителство без БСП не може да бъде съставено.

 

"Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се и в Инициативния комитет. Регистрирахме се за участие, тъй като участваме с подкрепа на двойка, искаме да имаме и регистрация. Имаме номинации и за Радев и Йотова, и за други имена – и партийни и извън партийни, но изказваме подкрепата си към тази двойка", каза Нинова, цитирана от NOVA.

 

"Трябва да дадем стабилност и сигурност на България и народа в тези тежки времена, които се задават. Както знаете, и в последния парламент бяхме фактор на диалогичност и сигурност и спокойствие. Такива ще бъдем и занапред. Готови сме за промяната, защото вече пет години водим битки за нея. Започнахме дори от себе си – вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата", поясни лидерът на БСП.

 

По повод новата партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви: "Нека да видим какво ще правят "Продължаваме промяната". Искаме да видим политики и ако те съвпадат с нашите, сме отворени да разговаряме".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени