Нинова: Получихме покана от ИТН, ще участваме в преговори за правителство

Излъчваме контактна група, приехме я сега на парламентарна група

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с ПГ на "БСП за България" утре в 11:30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни. Получихме и втора покана от "Има такъв народ" за консултации за формиране на правителство. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента", обяви Корнелия Нинова в кулоарите на НС.

 

"Ние сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път. Излъчваме контактна група, приехме я сега на парламентарна група. Ще участваме в тези разговори по покана на ИТН", каза още Нинова.

 

"Ще участваме в тези разговори по покана на "Има такъв народ". Всичко, което ще се случи в събота в тези разговори, ще бъде публично и след тях, те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган - Националния съвет на БСП. При нас тези решения се вземат от колективните органи", каза още Корнелия Нинова. 

 

"Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани", допълни още лидерът на БСП. Тя уточни, че БСП е поканена в събота в 14.00 ч. на консултации с ИТН в парламента. 

 

Корнелия Нинова заяви, че БСП очаква от партията, която ги е поканила на консултации, да изложи своите виждания, приоритетите, за които да говорят.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени