Нинова преговаря тайно с Копейкин и русофила Малинов

От "Възраждане" търсили закрила от БСП заради съдебното дело за регистрация

Корнелия Нинова и Костадин Костадинов рамо до рамо
Корнелия Нинова и Костадин Костадинов рамо до рамо Източник: Facebook

Breaking.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разиграва втори ден спектакъл при опити да организира ново ОФ срещу ГЕРБ. Втори ден текат срещи със сродни партии и организации като тази на Красимир Премянов, АБВ на Румен Петков и "Екогласност". Политическата тежест на тези организации е кръгла нула и Нинова го знае. Според запознати с ходовете на "Позитано" 20, соцлидерката прави тайни срещи за бъдещия Отечествен фронт с организации, които не се нравят на редовите социалисти. Нинова е преговаряла за общи действия с партия "Възраждане" на Костадин Костадинов-Копейкин. По искане на прокуратурата в момента в съда тече дело за заличаване на "Възраждане", а Костадинов е разследван от държавното обвинение заради източване на партийната субсидия за лични нужди.


Срещата е била поискана от самия Копейкин, твърдят източниците ни. Той търсил и закрила от столетницата за делата срещу него и партията му. Срещу обещана подкрепа за парламентарния вот. Да припомним, че Копейкин и Нинова бяха един до друг на партиен митинг срещу правителството през март 2018 година. Костадинов бе предложен от местната организация на БСП във Варна за кандидат кмет, което срещна яростна съпротива от централното ръководство. Но на социалистите им се наложи да подкрепят лидерът на "Възраждане" на втория тур на местните избори в морската столица. Активисти на Копейкин бяха на всички метежи, протести и нападения над полицаи през лятото, редом до хората на БСП. На всичкото отгоре Костадин Костадинов бе един от първите шефове на партии, поканен от президента Румен Радев на консултации за изборите.

Лидерът на партия Възраждане по време на протест миналата година
Лидерът на партия Възраждане по време на протест миналата година Източник: Facebook

Нинова е водила преговори за обща коалиция и с шефа на новата проруска партия "Русофили" Николай Малинов. Той пък е с обвинения от прокуратурата за шпионаж в полза на Москва. Да припомним, че от 2008 до 2015 година Малинов издържаше партийният орган вестник "Дума".

Той създаде проруската партия, за да "обедини всички русофили извън БСП", по негови признания.

Така Нинова се опитва да прибере прорурския вот на бивши военни, пенсионери и соцносталгици извън столетницата.

През 2019 г. Владимир Путин награди демонстративно заподозреният в шипонаж в полза на Русия Николай Малинов
През 2019 г. Владимир Путин награди демонстративно заподозреният в шипонаж в полза на Русия Николай Малинов Източник: Пресслужба на КремълОще от "Политика"

Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство

Прочетете повече прочетете повече

Томислав Дончев за проектокабинета: Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати кон

Минахме през няколко фази, важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Офицерите-атлантици: Политици и ръководители на специални служби създават настроения срещу още неизбраното правителство

Дезинформират, че български военнослужещи ще участват във войната на Русия в Украйна, заявяват в декларация от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени