Нинова след срещата при Радев: Нямаме никакво намерение да продължаваме политиките на служебния кабинет

Имаме план от четири стъпки, заяви на излизане от президентството тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

"Нямаме никакво намерение, ако успеем да съставим правителство, да продължаваме политиките на служебния кабинет. Ние имаме много критики към тях". Това заяви провалената председателка на БСП Корнелия Нинова на излизане от сградата на президентството, където получи, от името на "БСП за България" третия мандат за съставяне на правителството от президента.

 

"Имаме план от четири стъпки. Днес ще решим кога ще свикаме Националния съвет - тази седмица ще е - от който ще искаме мандат. Ще искаме мандат да преговаряме с всички. След това ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии, на която ще изясним искаме ли да имаме правителство. Ако отговорът е положителен, започваме да работим за съставяне на кабинет", обясни Нинова.

 

Тя заяви, че според нея има шанс за съставяне на правителство с третия мандат. "Има неща, които спешно трябва да се свършат и това може да ни обедини", заяви лидерът на БСП. 

 

Експертен или политически ще е евентуалният кабинет - зависи от срещата на лидерите, каза още Корнелия Нинова.

 

"Ако се види на лидерската среща, че няма съгласие, ще върнем мандата", добави тя. Президентът постави въпроса в рамките на настоящия парламент да се приемат някои важни закони, разкри лидерът на БСП.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени