Нинова: Цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка, аз няма да подавам

Не можем да оставим партията без председател в този момент, мотивира се тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: bTV

Цялото Изпълнително бюро подаде оставка, аз няма да подавам, каза Корнелия Нинова след заседанието на ИБ. "Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията. По-важното е, че предстоят формирането на парламент, изключително важният въпрос за управлението на държавата, а могат и да се наложат предсрочни избори. В този момент не можем да оставим партията без председател", заяви Нинова на брифинг в партийната централа.

"Напълно разбирам, че отговорността ми е огромна и лична, но не мога да хвърля партията в тези 3-месечни процедури в момент, в който се вземат важни решения, добави тя. Нинова каза, че са се готвили да спечелят първото място, а не са дори втори. "За нас това е тежка загуба...БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от Борисов, независимо дали е от експерти или не", заяви тя категорично. 


"Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ и след тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер", обсебено изговори Корнелия Нинова. 

 

Тя допълни, че Борисов ще продължава да се съпротивлява и окончателното му отстраняване ще е дълъг процес. "Възприети сме като част от статуквото и това е голямата ни грешка и вина - не успяхме да се наложим като убедителна алтернатива", каза още Нинова. 

 

Според Нинова повечето хора са гласували за нещо, което са разпознали като ново, кризата с коронавируса също е повлияла на резултата на БСП. "Мая и Слави взеха гласове от нас. През цялото време вътре в БСП имаше хора, които работеха за други сили и ние се борехме вътре и навън", добави председателят на БСП. 

 

Още от "Политика"

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени