Нинова удари протежето на Митьо Гестапото Шаренкова, гони вестниците й от "Позитано"

В опразнените помещения влиза телевизията на БСП

Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор "Гестапото"
Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор "Гестапото" Източник: Zonanews

Ръководството на БСП реши да извади вестник "Земя" от редакцията му на "Позитано" 20, като в опразнените помещения ще влезе партийната телевизия. Слухове вече я закриха заради задължения за консумативи и наем на досегашния адрес. От БСП, а и на сайта на самата медия обаче обясняват, че прекъсването на излъчването е временно - докато бъде преместена техниката.

 

На "Позитано" са започнали ремонт и преустройство. Не е ясно какво се случва с архивите на "Земя", "Работническо дело" и "Дума", които се намираха в опразнените вече помещения, както и с огромната библиотека, която близкият на сърцето на Светлана Шаренкова бивш кадрови офицер от мракобесното Шесто управление на ДС Димитър Иванов, известен с прякора "Гестапото". 

 

Надпис
Надпис "Нинова вън" на сградата на БСП на Позитано 20 Източник: Zonanews

Преди дни служители на Националния съвет на БСП са запечатали входната врата на редакцията на в. "Земя", намираща се в държавната сграда на ул. "Позитано" №20 от 2015 година по договор за съвместна дейност и и взаимопомощ между НС на БСП и издателя на вестниците – "Коопмедия" ООД. Посред бял ден е била строшена бравата, подменена ключалката, спрян токът, забранен достъпът до електрическото таблото. Вратата на редакцията е била облепена със забранителни ленти, върху които стоят печатът на НС на БСП и подписите на извършителите на "запечатването".

 

За това известява в свое становище Идейно-политическото обединение в БСП Платформа "Социализъм XXI век". В текста изрично се подчертава, че посегателството срещу "Земя" се извършва точно в навечерието на Първи май, който от тридесетина години у нас се отбелязваше, освен като Международен ден на работническта солидарност, също и като празник на вестник "Дума" и на левия печат.

 

БСП
БСП Източник: Zonanews

"Така бе доскоро, но със сигурност не и днес. Левият печат в България през последните години е смазан и маргинализиран. Но не от идеологическия и политическия му противник в днешна "демократична" България, а от неговия издател – ръководството на БСП в лицето на Корнелия Нинова и на най-вярното ѝ обкръжение," посочва се в становището на "Социализъм XXI век".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени