Новата коалиция ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха оставката на Росен Желязков

Тома Биков от ГЕРБ-СДС предупреди ПП-ДБ, че постоянно настъпват мотиката и всеки път се удрят по главата

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

Новата коалиция в лицето на ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха "за" оставката на председателят Росен Желязков. ПП-ДБ се присъединиха, като се аргументираха, че искат оставката на Росен Желязков, заради тази на шефа на НЗОК.

 

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Асен Василев и Кирил Петков заявиха, че искат оставката на Росен Желязков заради гласуваната от депутатите оставка на шефа на НЗОК, който по-рано я беше подал, а по време на дебатите я оттегли. Тома Биков от ГЕРБ-СДС предупреди ПП-ДБ, че постоянно настъпват мотиката и всеки път се удрят по главата и припомни, че именно ГЕРБ-СДС са останали единствената партия, която говори още с тях.

 

Атанас Атанасов пък похвали Росен Желязков, че един порядъчен човек и той дълбоко го уважава. В мотивите си депутатът от ПП-ДБ също заяви, че причината е оставката на шефа на НЗОК. Станислав Балабанов от ИТН беше рязък в своето изказване, като заяви, че "същите лицемерчета, които 9 месеца управляваха с ГЕРБ и ДПС, пиха мазно турско кафе в скута на Делян Пеевски, пълзяха по корем пред кабинета на Бойко Борисов, сякаш разгъват пожарен шланг".  

 

"Искате му оставката, за да се направите на опозиция, след като не успяхте да се направите на управляващи. ПП са Иво Мирчев, който се търкаляше в пясъка на Росенец, за да седне в скута на Доган, Христо Иванов – син на майка си, приятелка на Доган и заявяваше, че ще прави кордон между ДПС и властта, а после седна в скута на Делян Пеевски, за да пие мазно турско кафе. ПП-ДБ са Даниел Лорер, който каза, че Пеевски се е променил за доброто на страната, а сега си къса ризата и обяснява, че ДПС не трябва да управлява, за да си вдигне цената, както с имота си на "Чаталджа".  

 

Станислав Балабанов, ИТН
Станислав Балабанов, ИТН Източник: Zonanews

"ПП-ДБ са Атанас Атанасов, комунистически юрист, който щеше да се разплаче, защото се молеше при Бойко Борисов да си го прибере обратно във властта. Бойко Рашков – чадърът на контрабандата, който бие с чадъри, защитавайки приятелите си контрабандисти, с десетки тоалетни в дома си, но се изпусна баш в Народното събрание. Асен Василев и Кирил Петков, братята Мормареви на "Промяната" с 20 млрд. лв. дълг за държавата, корумпирана шефка на "Митниците". Асен Василев – демократично осъден в САЩ и преследват със съдебен лист", заяви Балабанов.

 

Той припомни култови реплики от речника на Кирил Петков като: куролация, мумурандум, алангро, докато мечтае България да стане сицилиевата долина. "Кирил Петков – Просто Киро. Затова днес в този интересен ден за българската. 

 

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени