Новият министър на спорта започна проверка на конкурса, с който Лечева назначи борда на тотализатора

Димитър Илиев потвърди информацията в отговор на депутатски въпрос от народния представител от ИТН Александър Вълчев

Спорт тото - Спортен тотализатор
Спорт тото - Спортен тотализатор Източник: Zonanews

В Министерството на младежта и спорта тече проверка на конкурса, с който бяха преизбрани представителите на държавата в Управителния съвет на Държавно предприятие "Български спортен тотализатор".

 

Победители станаха старите членове – Таня Андреева, Ангел Иванов и Галина Заркова, а Таня Андреева беше и организатор за конкурса.

 

Новият министър на младежта и спорта Димитър Илиев потвърди информацията в отговор на депутатски въпрос от народния представител от ИТН Александър Вълчев.

 

Депутатът се позова на медийни публикации за скандалния конкурс. Преди два месеца Tribune.bg разказа, как старите представители практически са се самоназначили, печелейки конкурс, организиран от тях самите, за който очевидно са знаели само те.

 

От интернет страницата на министерство данните за конкурса ставаше ясно, че документите са качени на датата 09.05.2023. Към този момент обаче конкурсът вече на практика е бил приключил.

 

По-ранни съобщения на интернет страницата липсват, въпреки че конкурсът стартира със заповед № РД-09-191 на министъра от 07.04.2023.

 

Според нормативната база, конкурсите трябва да се провеждат задължително публично и прозрачно, за да могат всички заинтересовани да участват да имат равен старт и никой потенциален кандидат да не бъде дискриминиран.

Още от "Политика"

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени