НС реши да не проверява дали срещу действащ министър е бил оказван натиск от депутати

Депутатите попълниха състава на шест постоянни парламентарни комисии

Народното събрание
Народното събрание Източник: Zonanews

В началото на пленарното заседание на НС беше отхвърлено предложението на "Възраждане" за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е оказван натиск от народни представители.

 

Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина, решиха депутатите. В началото на заседанието на Народното събрание те приеха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица. 

 

В четвъртък от 11:00 часа е предвиден парламентарен контрол, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който според правилника на парламента трябва да участват премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

 

Днес депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за филмовата индустрия, в Закона за закрила на детето, в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за висшето образование. Предвижда се парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.  

 

След това депутатите попълниха състава на шест постоянни парламентарни комисии. За член на комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната беше избрана Милена Димова от ПГ на ГЕРБ-СДС. Иван Червенков от ПГ на ГЕРБ-СДС бе избран за член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. С друго решение той бе освободен от комисията по труда, социалната и демографската политика, а на негово място влезе колежката му Милена Димова.

 

Ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бе попълнено с Мюмюн Мюмюн от ПГ на ДПС, който стана неин зам.-председател. Петя Ставрева от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) стана член на Комисията по транспорт и съобщения. Тя попълни състава и на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени