НСО: Николай Денков разпространява "некоректни твърдения"

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения, твърдят от службата в писмо до медиите

Национална служба за охрана (НСО)
Национална служба за охрана (НСО) Източник: БГНЕС

НСО обвини Николай Денков в "некоректни твърдения". В писмо до медиите службата пояснява, че изпълнява стриктно вменените ѝ по закон задължения. Което означава, че продължава да пази бившия премиер, въпреки че той заяви обратното. Вероятно става дума за разминаване в усещанията, Денков е пазен, но не е забелязал.

 

Ето и позицията на НСО по "некоректните твърдения" на Денков:

По повод изнесена некоректна информация по адрес на Националната служба за охрана в предаването "Евродикоф" на телевизия Евроком на 26.04.2024 г., НСО информира следното:

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения. Съгласно Закона за НСО, специализиран транспорт в мирно време се осигурява на лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател за срок до 4 години след освобождаването им от длъжност.

Съгласно разпоредбите на същия закон (чл. 19, ал. 1 и ал. 2), специализираният транспорт е дейност по охрана. Тази дейност не е преустановявана по отношение на автора на некоректните твърдения.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени