Някой пак е прекалил с "пиците с кристали": ПП и ДБ се надяват на 121 депутати, за да налагали дневния ред

Двете партии подписаха вчера коалиционното споразумение

ПП и ДБ внасят документите за общо явяване на изборите
ПП и ДБ внасят документите за общо явяване на изборите Източник: Bulgaria ON AIR

"Продължаваме промяната" и ДБ внесоха документи за общо явяване на изборите. Двете партии подписаха вчера коалиционното споразумение.


"По последните данни на ЕК България има ръст под 4%, БВП за тази година е възможен в рамките на 180 млрд. лв. Вероятно и ще бъде надхвърлен. Голяма част от това е, защото имаше адекватна политика по доходите и социалните плащания, за да има потребление. Ще запазим бюджетния дефицит от 3%", заяви Асен Василев. И изрази оптимизъм, че ще съберат 121 депутати в следващото НС.

 

"В миналото Народно събрание разбрахме, че "Обединение прави силата" трябва да стане първо извън парламента, за да имаме силна реформаторска група. Вярваме, че надеждата заедно можем да я постигнем с цялото гражданско общество, което от дълго време се надявам на реформи", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

 

"Ние даваме инструмент, нашата коалиция трябва да получи мандат да налага условия и дневен ред, призивът ни е "подкрепете ни, защото България ще продължи да тъне в безвремие", каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов. 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите

Като трета точка в дневния ред се предвижда народните представители да разгледат искането за освобождаване на Александър Мумджиев от Инспектората към Висшия съдебен съве

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени