Няма да се кандидатирам за президент, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

В момента ние сме тежка президентска република, коментира той

Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ
Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се кандидатира на предстоящите през есента избори за президент. "Този въпрос (кой ще е кандидата на ГЕРБ, бел.ред.) ще се обсъжда, след като се приключи с парламентарния казус".

 

Борисов коментира още, че ГЕРБ не предлага помощ, защото никой не я иска. "Защо се скараха така – не знам. Смирете се в името на доброто, доброто да започне да побеждава. Видя се, че с омраза и с обиди нищо не се получава. Нямат План за възстановяване, защото лъснаха лобизми вътре. Провал в туризма, в икономиката, в здравеопазването. Кое им харесаха на служебния кабинет? Над 12 млн. са платили за уволнения на хора, защото се съмнявали, че са от ГЕРБ. В коя демокрация го има това?", възмутено попита лидерът на ГЕРБ.

 

"Те могат да не предложат кабинет много време. Да си дадеш оставката преди да си назначен. Това имаме в момента. Нинова не била поставяла условия - явно преди два дни не е било условие искането й да се махне Петър Илиев. Много искам да видя модела "Трифонов" и модела "Нинова". ДБ не се интересуват от друго, освен от постове или министерски кресла. Много хора им го казаха. Като победите ще имате министри.

 

Регионалната министърка каза, че шефът на АПИ бил платил на приятелски фирми. Да излезе и да каже кои са тези фирми, призова Борисов. "Готов съм да си сътруднича с този, който мисли за доброто на България. Ако политическите партии сменят езика. Нито знаят повече, нито могат повече, нито заслужават да управляват. Но така ни е подредил народът", добави той. 


Цели ли се президентска република? Ние сме тежка президентска република – Радев в момента е като Путин в Русия. Едноличен управник е Радев. Неговите протежета са виновни за здравеопазването и всичко останало. Радев атакуваше само ГЕРБ, той вдигаше юмрук., заяви Бойко Борисов. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени