Няма запорирани сметки на руското посолство, Европейската комисия е спряла близо милион долара превод

Той отговори на Тошко Йорданов, който по-рано днес обяви в НС, че МФ е "блокирало" средства на руското посолство

Сградата на ЕК в Брюксел
Сградата на ЕК в Брюксел Източник: Zonanews

Няма запорирани сметки на руското посолство, заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев в Министерския съвет.

 

"Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на Европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, тоест България да отмени санкциите за този превод. Дерогацията в момента се консултира с Европейската комисия. Когато получим становище от комисията, ще предприемем съответните действия", обясни Василев.

 

Думите на вицепремиера в оставка бяха в отговор на твърдения на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който по-рано днес обяви в Народното събрание заяви, че Министерството на финансите в "блокирало" средства на руското посолство.

 

Василев определи казаното от Тошко Йорданов като "лъжа". Финансовият министър обясни, че под европейските санкции е попаднал превод от 890 000 долара, за които от посолството на Руската федерация са посочили, че са предназначени за заплати на служители.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени