Облепиха с важно послание паметника на окупаторите, докато го лъскаха червени активисти

"Комунистическият режим в България е обявен за престъпен със закон през 2000 г. от 38-то Народно събрание. Този монумент е построен тогава и е възхвала на един престъпен режим"

Паметникът на съветската армия (МОЧА)
Паметникът на съветската армия (МОЧА) Източник: Zonanews

Часове преди 9-ти септември, четирима младежи лъскаха Паметника на Съветската армия от червената боя, с която надписът беше зачертан преди няколко дни, а двама полицаи го пазеха и не даваха до тях да се приближи никой.

 

В същото време, обаче, десетина активисти на гражданско-политическото обединение Десен форум, сред които Петър Славов, Цецка Бачкова и Калоян Ханджийски финтираха полицията и облепиха паметника отстрани с лепенки, на които пише:

 

"Комунистическият режим в България е обявен за престъпен със закон през 2000 г. от 38-то Народно събрание. Този монумент е построен тогава и е възхвала на един престъпен режим".

 

Тримата казаха няколко думи пред събралите се десетина души. Полицаите видяха, че са се събрали хора, но не разбраха защо и отидоха да проверяват младежите наоколо за документи.

 

В това време феновете на Съветската армия продължиха да си лъскат надписа, без да забележат нищо.

 

Източник: OFFNews

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени