Обвиниха Валери Сименов, че показва среден пръст на протестиращите. Той отговори: Това е фалшива новина!

Собственици и персонал на ресторанти излязоха на протест пред Министерския съвет. Сред основните искания на ресторантьорите е да получат навреме помощите и компенсациите за това, че са затворени

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: Zonanews

Напрежение възникна на протеста на ресторантьорите пред Министерски съвет, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.
Множеството го посрещна с обидни скандирания, отвратителни псувни и викове "Боклук"! Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който по-скоро прилича на изправен показалец. Истината е, че разстоянието от снимащия до обекта е твърде голямо, за да се прецени с абсолютна сигурност дали жестът му е този. Самият Симеонов пред БНР призна, че той е човекът на прозореца, но категорично отрече да е показвал среден пръст, каквото обвинение се завъртя в няколко сайта, активно съдействащи и осигуряващи медийно покритие на протестите. 

Ресторантьори излязоха на протест
Ресторантьори излязоха на протест Източник: Zonanews

"Не съм показвал среден пръст на протестиращите, това е абсолютен фейк нюз", заяви Симеонов. 

Той беше категоричен, че отношенията му с ресторантьорите и хотелиерите винаги са били много добри и подчерта, че по време на епидемичната обстановка в България той винаги е имал позиция в подкрепа на този бранш:

"Имам не малък принос за намаляването на ДДС на 9%, за включване на виното и бирата в това, за осигуряването на нормални условия за работа по курортите. Аз съм член на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Дори влязох в известен конфликт с НОЩ и с колегите от ГЕРБ".  Симеонов призова да не се приравняват собствениците на дискотеки и клубове по морето, които нарече "представители на бившия силов бранш", с "нормалните ресторантьори":

"Категорично против съм отварянето на нощните заведения! Там обстановката е съвсем различна и рискът е много по-голям". 

Според Симеонов, след като се отворят училищата за големите учениците, нищо опасно няма да работят и кафенетата. Той подчерта, че е привърженик на по-сериозни противоепидемични мерки и припомни, че през ноември е бил за затваряне на училищата.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени