Очаква се официалното решение на БСП за наказание на Калоян Паргов

До решението се стигна след като група социалисти от БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан

Калоян Паргов
Калоян Паргов Източник: Столица.bg

В 17 часа изтича срокът, в който окончателно членовете на Националния съвет на БСП трябва да решат дали да отнемат за една година на лидера на софийската организация Калоян Паргов правото да заема партийни длъжности, да членува в органите на партията и да се кандидатира за тях в срок от една година.

 

Макар срокът да изтича днес БСП съобщи още вчера, че Националният съвет е събрал събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1, за налагането на наказанието.

 

До решението се стигна след като група социалисти на БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в СОС за сделката за осветлението на столицата, участието им в избора  на председател на общинския съвет на София (защото бил от ГЕРБ), неглижиране на дейността на градската организация и факта, че градският съвет на БСП-София не е заседавал редовно и е вземал решенията еднолично.

 

Самият Паргов обаче е на мнение, че някой внася интриги и разделение в БСП, а градският  съвет на БСП публикува своя позиция с опровержение на твърдението за подписка за неговото наказание.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени