Официално: Бойко Борисов и Димитър Аврамов са се отказали от депутатските си имунитети

След като прокуратурата започна да иска имунитетите на депутати в парламента бе създадена временна комисия

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Димитър Аврамов са депозирали откази от депутатските си имунитети. Това заяви в началото на пленарното заседание председателят на парламента Росен Желязков.

 

Димитър Аврамов, ДПС
Димитър Аврамов, ДПС Източник: Zonanews

В сряда Борисов обяви, че доброволно ще се откаже от депутатската си закрила. Вчера обаче от БСП го обвиниха, че все още не го е направил.

 

"Да си гледат работата. Отдавна е депозиран отказа ми от имунитет. Така че тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и днес сутринта го е завел", отговори Борисов на обвиненията им.

 

След като прокуратурата започна да иска имунитетите на депутати в парламента бе създадена временна комисия, която да разгледа случаите и да прецени трябва ли депутатите да се откажат от закрилата си.

 

Предмет на работата ѝ бяха Кирил Петков, Бойко Борисов, Димитър Аврамов и Даниел Александров. От тях единствено Александров не се е отказал от имунитета си.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени