Огнян Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

Той определи като свеж полъх появата на ПП "Продължаваме Промяната"

Огнян Герджиков
Огнян Герджиков Източник: Bulgaria ON AIR
Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата. Той определи като свеж полъх появата на ПП "Продължаваме Промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.
 
По думите му, казани в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR, казусът с гражданството на Кирил Петков, е сложен.
 
"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада", заяви Огнян Герджиков.
 
На мнение е, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия. "Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.
 
"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.
 
Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме Промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.
 
"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.
 
Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени