Окончателно: Народните представители върнаха хартиената бюлетина

Депутатите гласуваха връщане на смесеното гласуване със 124 гласа "за" и 89 "против"

Пленарна зала, НС
Пленарна зала, НС Източник: Zonanews

Депутатите в 48-ото Народно събрание гласуваха на второ четене промените в Изборния кодекс, които гарантират връщането на хартиената бюлетина.

 

Първо на гласуване беше подложено предложението на Кирил Петков параграфът да отпадне, с което да отпадне и връщането на хартиената бюлетина. Депутатите отхвърлиха предложението.

 

Депутатите гласуваха връщане на смесеното гласуване със 124 гласа "за" и 89 "против". В залата настана объркване, а Асен Василев от "Продължаваме промяната" опита да представи превратно промяната, която трябваше да бъде гласувана. То заяви, че депутатите са решили да има само гласуване с хартиена бюлетина.

 

Радомир Чолаков разясни, че предложението е такова, че с приетите промени при извънредни избори ще се гласува смесено, а ако се приемат другите редакционни предложения, на местните избори есента ще се гласува с хартиена бюлетина, която ще се сканира от машина.

 

"Тоест гласуването ще е изцяло машинно", аргументира се председателят на правната комисия.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени