От ДБ искат да изчегъртат директора на "Булгаргаз", разкри Владислав Панев от ляволибералната формация

Инфраструктурата между България и Македония трябва да бъдат подобрени, добави той

Владислав Панев
Владислав Панев Източник: NOVA NEWS

"Държавните енергийни компании и министърът още не работят като едно цяло. Докато в бордовете има хора на бившата власт, ще е така. Виждам саботаж в цените на газа, както и в предложението на КЕВР за повишаване на цените на тока. Ще искаме смяната на всички държавни бордове, назначени от ГЕРБ. Искаме отстраняване на директора на "Булгаргаз". Това заяви в предаването "Офанзива'' по NOVA NEWS Владислав Панев от "Демократична България".

 

"Македония трябва да се съобрази с нашите условия, с Договора за добросъседство и сътрудничество. От друга страна ние имаме интерес отношенията с Македония да се развиват на много по бързи обороти - да инвестираме там, те да идват и да инвестира, да учат тук", добави Панев. 

 

Инфраструктурата между България и Македония трябва да бъдат подобрени. "В момента имаме изключително лошо качество на пътищата и нямаме жп линия, а са 240 км между двете столици. Изминават се за 4 часа", разкри той.


По думите му можем да водим активна дипломация с Азербайджан за цената на газа. "Когато нужните законови мерки за защита на домакинствата и потребители на енергия, ще искаме падане на мораториума", коментира Панев.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени