Отчетът на служебното правителство сочи МВР, МВнР и МЕУ като добре свършили работата си министерства

Служебният кабинет успя да ускори процесите по изграждане на Националната детска болница, се отбелязва още в доклада

Министерски съвет (МС)
Министерски съвет (МС) Източник: Zonanews

Служебното правителство публикува отчет на свършеното до момента. В него кабинетът "Главчев” прави оценка, че е изпълнил успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за НС и ЕП. Всички дейности са били извършени прозрачно и в срок, а висока оценка е дадена и от чуждестранните наблюдатели от мисиите на ПАСЕ и ОССЕ. Постигната е била отлична координация с ЦИК и всички отговорни институции.

 
В отчета с добре свършена работа са посочени Министерството на електронното управление, МВР и МВнР.

 

Министерство на електронното управление (МЕУ)
Министерство на електронното управление (МЕУ) Източник: Zonanews

"Министерството на електронното управление осигури открит и прозрачен процес при удостоверяването на машините за гласуване, като за първи път имаше възможността в него да се включат представители на партии и неправителствени организации. Над 11 100 изборни секции излъчваха на живо броенето на бюлетините в изборната нощ, като допълнителен инструмент, с който се  гарантирана прозрачността и честността на изборите. Министерството на вътрешните работи положи сериозни усилия за максималното ограничаване на практики, свързани с "купуване на гласове". Изборният ден  премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред. 16 000 служители на МВР бяха ангажирани с охраната на изборните секции и отработване на получените сигнали за нарушения в реално време. На свой ред Министерството на външните работи създаде необходимата организация изборният ден зад граница да протече безпроблемно. Бяха образувани 769 избирателни секции извън страната в 60 държави”, се казва в отчета на служебното правителство.

 

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

Служебният кабинет успя да ускори процесите по изграждане на Националната детска болница, се отбелязва още в доклада."Стартира разчистването на терена, където ще бъде построен болничният комплекс, като съкрати сроковете на този етап от проекта до края на септември на настоящата година", пише в отчета.

 

Продължават дейностите по събаряне на сградите на терена на Националната детска болница
Продължават дейностите по събаряне на сградите на терена на Националната детска болница Източник: Пресцентър на МЗ

 

Още от "Политика"

Атанас Запрянов: Позицията на България за Срещата на върха на НАТО не може да бъде разсекретена, тъй като се базира на с

Тези документи не се изпращат до всички ведомства, а само до ведомствата, които ги касаят. Тук е и изискването на българския Закон за защита на класифицираната информация, обясни той

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов от трибуната: Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим след изборите!

Лидерът на ГЕРБ добави, че новият лидер на парламента е председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, защото сутринта по време на заседанието е изкомадавал ПП-ДБ, БСП и "Величие"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени