Отчетът на Стефан Янев: Празни приказки за корупция, която била обвита в законосъобразна форма

Бойко Рашков нарече страната ни "блато"

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Служебният премиер Стефан Янев надмина разказвачите на приказки с онова, което нарече "отчет на служебното правителство. Той и заместниците му Бойко Рашков, Гълъб Донев и Атанас Пеканов, както и министрите Кирил Петков, Асен Василев и Стойчо Кацаров загубиха повече от час на българската публика, без да дадат дори едно доказателство за това, което твърдят. Според самият служебен премиер колкото повече работим и се заравяме в съответните проблеми и сектори намираме нещо повече от хаос, по-скоро системен безпорядък и липса на правила, корупция, облечена в законосъобразни форми". Край на цитата! Няма ли кой да каже на лицето Янев, че няма законосъобразна корупция - или имаш нарушение на закона, т.е. корупция, или имаш спазване на закона, т.е. съобразено със закона действие и решение

 

На отчета присъстваше и бившият комунистически прокурор Бойко Рашков, който стана известен през последния месец единствено със скандални думи и дела - от заплахи за уволнение на журналисти до назначаване на ключови места в МВР на хора от партията на забегналия в Дубай Васил Божков-Черепа, на когото прокуратурата повдигна 19 обвинения. Рашков не пропусна да направи нов гаф, след като нарече страната ни "блато": "Където се обърнем е блато". Така той доказа, че е последователен ученик на Румен Радев, който през 2018 г. нарече България "блато". 

 

Следващото име в списъка на служебното правителство за "изчегъртване" е Габриела Козарева, която ръководи Агенцията по вписванията от 2018 г., стана ясно от думите на служебния премиер. По отношение на основната задача на правителството – подготовката на парламентарните избори, Стефан Янев подчерта, че правителството влиза в своята роля съответно отговорностите, които има.

 

"Най-важната от тях е да предоставим възможността ЦИК да вземе информирано решение по отношение на въпросите, които касаят нейната дейност - осигуряването на машини, осигуряването на тяхното обслужване и безпроблемно протичане на изборния процес. Предполагаме, че в рамките на законовия срок ще имаме не само решение, но и доставка на всички 1500 машини, необходими за вота", заяви Янев. Служебният премиер посочи, че е осигурена доставката на още 1500 машини с посредничеството на британското посолство.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени