Отказаха на ГЕРБ, ДПС и Възраждане да имат председатели на комисии в НС

Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: NOVA
На председателски съвет в Народното събрание е било отказано на опозиционните партии ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" председателство на комисии, съобщи Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, цитиран от Радио "Фокус". Той обърна внимание, че в парламента опозицията играе важна роля, в една демокрация не можеш да си поставяш за цел да унищожиш политическия си опонент.
 
Митов припомни, че в демократичния свят парламентарните комисии съвсем умишлено и много често се дават на опозиция, за да има взаимен контрол между властите. "Това не е разбрано от тези, които в момента се опитват да определят дневния ред на обществото и да подреждат евентуално парламентарния живот и да съставят правителство".
 
Според Даниел Митов основните проблеми са поредицата от кризи, които българското общество изживява, а именно инфлационната, цените на електричеството, пандемията и дори потискането на свободата на словото. За него предприетите от министъра на културата полицейски офанзиви срещу редакцията на вестник "Труд" и заканата му това да се повтори и с централа на ГЕРБ са отклоняване на вниманието от важните проблеми в страната и тяхното решаване.
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени