Отлюспените депутати от "Възраждане" остават в парламента като независими

Те отхвърлиха твърденията, че са получили финансови облаги и призоваха прокуратурата да направи проверка

Арангелов, Русчев, Дренчев, Костадинов
Арангелов, Русчев, Дренчев, Костадинов Източник: Колаж/Zonanews

Отлъчените депутати от парламентарната група на "Възраждане" остават в парламента като независими народни представители и дадоха заявка да бъдат конструктивна опозиция. Те, заедно с отлъчените общински съветници, все още са част от партията и ще изчакат да бъдат официално изключени от нея.

 

Дотук се стигна заради гласовете на "Възраждане", дадени в подкрепа на временния председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Изключените отхвърлиха твърденията, че са получили финансови облаги и призоваха прокуратурата да направи проверка.

 

"Аз не съм чувал нито за стотици хиляди, нито за милиони. Считам, че е редно прокуратурата да се самосезира и да поиска обяснение. Разбира се, може и ние да пуснем сигнал по този въпрос - кой дава, за какво дава и на кого дава и в каква схема се случват тези неща", каза независимият вече депутат Николай Дренчев.

 

"Този двоен аршин се наблюдава в цялата страна. Навсякъде другаде се гласува по същия начин, но тук в София ние ядосахме вожда с това, че на нас ни беше казано: "Вие ще гласувате деструктивно. Общинският съвет не трябва да работи. Ние трябва да доведем нещата до избори". Затова ние взехме единственото правилно решение – общинският съвет да заработи в името на благоденствието и чистотата на София", добави общинският съветник Красимир Гълъбов.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени