Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и предсказуеми, каза Байдън

Путин съобщи, че Русия е предоставила на САЩ изчерпателни сведения по въпроса за кибератаките

Срещата Байдън-Путин в тесен състав
Срещата Байдън-Путин в тесен състав Източник: Kremlin.ru

Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и предсказуеми. Това заяви американският президент Джо Байдън на пресконференция след края на срещата на върха между него и руския президент Владимир Путин, предадоха световните агенции. Пресконференцията Байдън даде след пресконференцията, дадена от Путин след края на срещата на върха. А докато Путин даваше своята пресконференция във вила "Ла Гранж", където се проведе срещата на върха, Байдън вече беше си тръгнал от мястото.

 

На своята собствена пресконференция президентът на САЩ определи тона на съмита с Путин като позитивен, предаде Франс прес. Той обаче добави, че е предупредил Путин срещу всякаква намеса в американските избори. "Ясно казах, че ние няма да толерираме опитите за нарушение на нашия демократичен суверенитет или за дестабилизиране на нашите демократични избори и че ние ще отвърнем на такива опити", заяви Байдън. Той каза, че повечето време е разговарял с Путин за киберсигурността, допълва Ройтерс. Той съобщи, че е заявил на Путин, че неговият дневен ред не е насочен срещу Русия или срещу която и да е друга страна, а е дневен ред за американските граждани, включващ борба с коронавирусната пандемия, възстановяването на икономиката на САЩ, възстановяването на отношенията със съюзниците и приятелите на САЩ по целия свят, защитата на американските граждани, предадоха световните агенции.

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва и Вашингтон ще започнат обсъждания за възможни промени в наскоро продължения договор за контрол на въоръжаването Нов СТАРТ. Той добави, че двете страни са отговорни за стратегическата ядрена стабилност, предаде Ройтерс. Путин съобщи също, че Русия е предоставила на САЩ изчерпателни сведения по въпроса за кибератаките. По думите му двамата с американския президент Джо Байдън са се споразумели да започнат консултации по темата за киберсигурността. Руският президент посочи, че извършени кибератаки срещу Русия, идват от САЩ. Путин освен това каза, че Вашингтон не трябва да се безпокои от руска милитаризация на Арктика, предаде Франс прес. Той каза, че тези притеснения са неоснователни и допълни, че напротив двете страни трябва да си сътрудничат.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени