Отпаднаха от дневния ред на НС предложенията на ГЕРБ и ДБ за изпращане на военна помощ на Украйна, Кулеба на среща с Радев

Изслушват украинския външен министър и в ресорната комисия в НС

Гласуване в Народното събрание, дебати в НС
Гласуване в Народното събрание, дебати в НС Източник: Zonanews

Втори ден от визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба в България. Днес той ще се срещне и разговаря с държавния глава Румен Радев. Очаква се днес Дмитро Кулеба да бъде изслушан в парламентарнта външна комисия, а следобед депутатите ще се срещнат и с Теодора Генчовска.   

 

Предложенията на ГЕРБ и "Демократична България" за оказването на военна помощ за Украйна засега са отпаднали от дневния ред на парламентарната външа комисия, съобщи председателката ѝ Венцислава Любенова. Това се е наложило заради необходимост от прецизиране на законовата рамка на двата проекта и заради необходимостта да бъде предложен по-всеобхватен пакет, обясни тя пред БНР.

 

 

България и Украйна останаха единствените държави в ЕС и НАТО, които не помагат за отбраната на Украйна. Любенова, която председателства комисията от квотата на "Продължаваме промяната", обяви визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба за "протоколна".

 

"Визитата на Дмитро Кулеба е протоколна. Няма информационно затъмнение за разговора на премиера Кирил Петков с украинския президент Володимир Зеленски. Позицията на България спрямо войната в Украйна е ясна", каза тя.

 

Подобно менние е изключително странно, защото украинският външен министър идва в България на фона на активизираната офанзива на руските сили в страната му.

 

Венцислава Любенова е активист на партия "Волт", която бе един мандатоносителите, с които проектът на Кирил Петков и Асен Василев се яви на изборите.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени