Отровното дуо Манолова и Татяна Дончева атакува с лъжи здравния министър проф. Ангелов насред пандемията (ФАКСИМИЛЕТА)

Справка в Регистъра за академични длъжности и дисертации (nacid.bg) обаче ясно показва, че здравният министър е станал доцент през 2015 г., а професор – не една, а пет години по-късно

Мая Манолова и Татяна Дончева лъжат за академичните титли на проф. Ангелов
Мая Манолова и Татяна Дончева лъжат за академичните титли на проф. Ангелов Източник: Zonanews

Зловещ сценарий срещу здравния министър проф. Костадин Ангелов активираха насред пандемията Мая Манолова с партийните й мутри и присъдружната й Татяна Дончева, разкрива ПИК. Двете от няколко часа разпространяват нагла лъжа за лекаря, който от месеци насам денонощно пази живота на българите в разгара на ковид кризата и се справя с куп проблеми, само и само да запази здравето на повече граждани.

 

Заради успехите му той се превърна в главна мишена на предизборната им атака, поради което цял ден с пълна сила в медии и социални мрежи се опитват да уронват с измислици и лъжи името му. В опитите си да дискредитират усилията на правителството за противодействие на ковид кризата Манолова и Татяна Дончева разпространяват откровена лъжа относно научните степени на министър Ангелов.

 

Фейковете на Татяна Дончева
Фейковете на Татяна Дончева

"Министърът се оказа, че за една година е станал доцент и професор. Струва ми се, че това е белег за изключителна "управленска" сръчност, но едва ли за медицинска експертиза", изрича Татяна Дончева в ефира на обществена тателевизия, след което Мая Манолова споделя на фейсбук страницата си кратко видео с откъс от интервюто и гръмовно обявява: "Управляват ни калинки".

 

Постът с фалшивата новина на Мая Манолова
Постът с фалшивата новина на Мая Манолова



Справка в Регистъра за академични длъжности и дисертации (nacid.bg) обаче ясно показва, че здравният министър е станал доцент през 2015 г., а професор – не една, а пет години по-късно. От регистъра са видни и всички статии в научни списания и поредици, както и доклади от конференции, с които са подплатени академичните постижения на Костадин Ангелов. Здравният министър вероятно е под прицела на фалшивите новини, тъй като макар и да не участва в предизборнатакампания, оглавява листата на ГЕРБ и СДС във Варна, където водач на "Изправи се! Мутри вън!" е самата Дончева.

 

Истинската информация от регистъра за академични длъжности и дисертации
Истинската информация от регистъра за академични длъжности и дисертации
Истинската информация от регистъра за академични длъжности и дисертации2
Истинската информация от регистъра за академични длъжности и дисертации3

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени