Парламентарната група на ГЕРБ: Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше "Кой”, днес той е "Къде е Кирил Петков"

Корнелия Нинова изземва функцията на премиера и диктува не само дневния ред на обществото, но и този на Народното събрание

Парламентарната група на ГЕРБ пита
Парламентарната група на ГЕРБ пита

Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше "Кой”, днес той е "Къде е Кирил Петков". Това каза депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на брифинг в Народното събрание в коментар на отмененото заседание на Министерския съвет.

Десислава Атанасова-9
Десислава Атанасова-9

 

"Защо председателят на българския парламент се е превърнал в параван, зад който се крие безпомощният министър-председател, който нито управлява процеси, нито има отговори? Въпросът "Къде е Петков" тежи с още по-голяма сила, след като насроченото за днес заседание на МС беше отменено. Няма го в парламента, няма го и в МС. Някъде се е евакуирал или ползва форсмажорни обстоятелства на непреодолима сила, за да не присъства”, попита тя.

 

По думите й Корнелия Нинова изземва функцията на премиера и диктува не само дневния ред на обществото, но и този на Народното събрание. ГЕРБ настоя за изслушване на премиера за идеята за форсмажор. "Ще поканим премиера да даде конкретни отговори. В противен случай бихме имали само едно обяснение - Нинова го е поканила някъде и се разбират като мъже”, каза още Атанасова.

 

Поводът за това е предложението на вицепремиера и министър на икономиката у нас да бъдат обявени форсмажорни обстоятелства. "Изключително притеснени сме. Да дадеш на БСП да управлява икономиката и земеделието, значи срив на икономиката и изчезване на хляба. Гледали сме го няколко пъти. Ако ДБ, ПП и ИТН искат да съучастват в подобни авантюри, те са свободни да го направят и го правят.

 

Те са точно толкова отговорни за това, че Корнелия Нинова иска да установи контрол върху цените – нещо за което съм сигурен, че избирателите на тези формации, не са си го и помисляли, когато са гласували за тях, то те са свободни да продължат да мълчат”. Това коментира от своя страна Тома Биков.

Парламентарната група на ГЕРБ с въпрос
Парламентарната група на ГЕРБ с въпрос

 

По думите на Томислав Дончев партията е дала шанс на министър-председателя да се появи в парламента и да каже за какво става дума. "Само новината носи щета. Доставчикът на една строителна компания след подобна новина ще е склонен ли да и доставя материали, при условие че тя ще има правото да не му плаща в срок? Строителната компания ще продаде ли на някого имот, при условие, че той може да не плати?

 

А какво се случва с контрагентите на други държави, които разберат, че контрагентите в България може да не плащат, да не спазват срок?”, коментира той. Правителството не може да гарантира минимална доза сигурност и яснота а българския бизнес, което е една от основните му задачи, добави Дончев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени