Парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" ще се казва "Изправи се БГ! Ние идваме"

Предложението им за зам.-председател на НС е Татяна Дончева

Мая Манолова
Мая Манолова Източник: Zonanews

Парламентарната група на "Изправи се!Мутри вън!" ще се казва "Изправи се БГ! Ние идваме". Това стана известно от брифинг на ръководството на коалицията след заседание на парламентарната група. Ще предложим за заместник-председател на парламента Татяна Дончева, съобщи председателят на групата Мая Манолова. Решението за промяна на името е на нашите партньори, обясни тя. Манолова посочи, че в основата на коалицията са две граждански организации и три партии - мандатоносители. Тя заяви, че са готови с първите законопроекти, които ще внесат утре. Николай Хаджигенов ще е заместник-председател на ПГ, а Димитър Делчев - секретар по законодателната дейност.

 

Хаджигенов съобщи, че утре ще внесат предложение за изслушване на служебните министри Бойко Рашков и Янаки Стоилов относно внесено искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев. В отговор на въпрос относно подкрепа на правителство, Манолова каза, че не са водили разговори с "Има такъв народ". По наше настояване тези разговори ще се водят публично в парламента, посочи тя. По думите й, българските граждани очакват да има стабилно и почтено правителство на промяната. Ще настояваме и ще подкрепим, като видим основните приоритети на "Изправи се!Мутри вън!" в програмата на това правителство. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени