Парламентарните избори ще са малко преди президентските, смята Цветозар Томов

Томов е категоричен, че ЦИК трябва да се справи с организацията на вота при всички възможни варианти

Цветозар Томов
Цветозар Томов

Изглежда ми, че парламентарните избори ще са малко преди президентските, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред bTV.

 

По думите му, ако на 7 септември от БСП върнат мандата, ако президентът издаде указ за разпускане на НС на 8 септември, то най-късната дата за избори е 7 ноември, по Конституция - в двумесечен срок след разпускането.

 

Ако обаче парламентарните избори бъдат след президентските, това означава, че указът трябва да се издаде не по-рано от 29 септември. Не вярвам това Народно събрание да издържи един месец, коментира Томов.

 

Думата ще има президента, а още не е приключила процедурата, допълни той. Томов е категоричен, че ЦИК трябва да се справи с организацията на вота при всички възможни варианти. Най-голямо би било предизвикателството със софтуера на машините.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени