Парламентът не събра кворум, за да започне работа

Днешната регистрация в Народното събрание изглежда показателна за това как ще бъде гласуван вотът на недоверие тази вечер

Народното събрание
Народното събрание Източник: Zonanews

Парламентът не събра кворум за началото на заседанието на законодателния орган. 110 депутати се регистрираха. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" не се регистрираха за началото на работния ден.

 

Затова заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов даде 15 минути почивка. В залата бяха 110 депутати - 64 от "Продължаваме промяната", 24 от БСП, 16 от "Демократична България" и независими шест депутати.

 

И от втория опит парламентът не събра кворум. След многократното призоваване на депутатите да се явят на работните места чрез сигнала от пленарна зала, регистриралите се народни представители отново бях под 121 - 113 депутати.

 

Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов даде трети последен шанс от 20 минути, за да се събере нужният кворум от 121 депутати.  В сградата на Народното събрание реално има депутати от опозицията, но те не се регистрират, за да може да се събере кворум.

 

Вчера от опозицията настояваха първо да се гласува вота на недоверие, като най-важната тема в политическия дневен ред. Парламентът трябваше да започне работа с избор на нов председател на Народното събрание, след като миналата седмица със 125 гласа на ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" Никола Минчев от ПП загуби стола.

 

От управляващата коалиция, която остана с трима участници - ПП, БСП и ДБ, коментираха още тогава, че вотът против Никола Минчев е демонстрация на новото мнозинство в парламента.

 

Днешната регистрация в Народното събрание изглежда показателна за това как ще бъде гласуван вотът на недоверие тази вечер. Според решението от вчера Народното събрание ще проведе извънредно заседание в 19 часа.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени