Партия "Величие" се разпада - 6 депутати напускат парламентарната й група

Заявление за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнива

Депутати от партия Величие
Депутати от партия Величие Източник: Zonanews

6 депутати напускат парламентарната група на "Величие" и тя се разпада, защото е под 10 души. Групата беше от 13 народни представители, а вече ще е от 7. Така парламентарните групи в Народното събрание вече са 6, а независимите народни представители – 17.

 

Заявление за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнива.

 

В интервю тази сутрин председателят на парламентарната група Николай Марков, обяви, че няма да напусне поста.

 

Централният съвет на партия "Величие" призова Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева да напусне поста зам.-председател на парламента.

 

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател, но след това документите не са били внесени в съда. В сайта на партия "Величие" в момента като председател е посочена Албена Пекова.

 

Николай Марков обяви, че разломът в отношенията му с идеолога на "Величие" Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

 

Преди дни Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

 

Той обяви още, че Николай Марков и Виктория Василева му казали, че "Величие" ще получи министерски постове срещу гласовете си в пленарната зала.

Още от "Политика"

Пеевски заяви, че конфликтът му не е с Доган, а с дерибеите в партията

Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина - никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на  ДПС д-р Ахмед Доган, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Рамадан Аталай: Пеевски иска да изоставим г-н Доган, обърна се срещу човека, поставил го на политическата арена

Винаги съм казвал на Делян Пеевски, че този начин на работа няма да го доведе до нищо добро. Отговорът му е: "Аз винаги съм печелел и пак ще печеля"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени