Партията на Стефан Янев приютява бивши НДСВ кадри, мъжемелачки от кръга на Слави Бинев, любителка на дантелките и агенти на ДС

Янев, който бе службен премиер допреди няколко месеца, заяви че "няма система в държавата, която да функционира нормално в момента"

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Бившият служебен премиер Стефан Янев събра Инициативния комитет за учредяване на своята партия "Български възход". Бившият депутат от НДСВ и ректор на УХТ Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, бившата стюардеса и депутат от "Патриотичния фронт" в 43-то НС Поли Карастоянова, която беше скандално близка по времето на НДСВ със същия Пламен Моллов, а след това се прехвърли при Слави Бинев, са сред учредителите на новата партия. 

 

Пламен Моллов
Пламен Моллов Източник: УХТ-Пловдив/Колаж Zonanews
Слави Бинев, Поли Карастоянова, Станислав Недков-Стъки, като активисти на ГОРД
Слави Бинев, Поли Карастоянова, Станислав Недков-Стъки, като активисти на ГОРД Източник: БГНЕС

 

Бившият служебен премиер събра Инициативния комитет за учредяване на "Български възход" в столичен хотел. В ядрото на новата партия са още бившият зам.-военен министър и началник на политическия кабинет на Янев като служебен премиер Ралица Симеонова, съветникът му в МС Данчо Бончев, Георги Самандов - зам.-министър на енергетиката и Николай Коев, който е бил медиен съветник от служебния кабинет. Сред събралите се в залата за Инициативния комитет беше  забелязан и бившият агент на ДС, географът Кольо Парамов.

 

Кольо Парамов (вдясно)
Кольо Парамов (вдясно) Източник: Facebook

Ние сме в поредната национална катастрофа, а дори не сме във война. Родината ни е в тежко положение. Изправена пред кризи, тя не може да се уповава повече на хора, които не са способни, заяви безсрамно Стефан Янев, упралвявал до края на миналата година като службен премиер. 

 

И за да покаже, че може да достигне невиждани висини на нахалството, той добави, че "няма система в държавата, която да функционира нормално в момента". Янев, та вие бяхте служебен премиер в две служебни правителства, злодействали допреди няколко месеца, що за наглост е да правите подобни заявления!

 

Виолета Комитова - повелителката на дантелките
Виолета Комитова - повелителката на дантелките Източник: Колаж/Zonanews

 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени