Патриарх Неофит благослови новия премиер

Патриарх Неофит подари Библия на премиера с пожелание в трудни моменти да намира в нея отговори на важните въпроси

Патриарх Неофит благослови новия премиер
Патриарх Неофит благослови новия премиер Източник: Пресцентър на МС

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков и пожела ползотворна работа на правителството, съобщи правителственият пресцентър. На среща между двамата днес премиерът изрази дълбокото си уважение към високата ерудиция и обществена ангажираност на предстоятеля на Българската православна църква (БПЦ).

 

Той благодари за ангажираността на църквата със социалните проблеми на хората, както и за активното й включване в кампаниите в помощ на бежанците от Украйна и на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Акад. Денков изказа също признателност за ролята на БПЦ за доброто взаимодействие между различните религиозни общности в България. 

 

Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната подкрепа на БПЦ за новоизбрания кабинет и пожела на министрите да управляват мъдро в сегашната трудна за страната ни ситуация. Той изказа благодарност за помощта на държавата при закупуването на храм "Св. Бонифаций" в германския град Щутгарт, което ще стане факт следващата седмица.

 

Белоградчишкият епископ Поликарп изрази надежда, че държавата ще подкрепи финансово също изграждането на големия храм "Св. Стефан" в Южния парк в столицата, тъй като собствените средства на БПЦ и събраните дарения не са достатъчни.

 

Въвеждането на вероучение като задължителен предмет в училище също беше тема на разговора. "Това е инвестиция в бъдещето – ще намали агресията сред децата и ще възпита у тях редица добродетели", отбеляза митрополит Антоний.

 

Патриарх Неофит подари Библия на премиера с пожелание в трудни моменти да намира в нея отговори на важните въпроси. Същия дар ще получат всички министри в правителството.

 

Премиерът Николай Денков при патриарх Неофит
Премиерът Николай Денков при патриарх Неофит Източник: Пресцентър на МС

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени