Пеевски: Ако Денков не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата

Ще има бюджет здравната каса, да не се напряга прекалено премиерът, добави той

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

 "Николай Денков не си върши работата като премиер, критикувам го, за да започне да работи - седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн - това е несериозно. Хората бедстват 4 дни без ток, той нищо не прави, да си върши работата и да не се занимава с парламента. Денков има по-ниско доверие от кабинета на Виденов, това нормално ли е?", коментира гневно в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

"Ако той не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата и ако рейтингите ми са по-високи - ще остана", хвърли кърпата в лицето на премиера Пеевски. "Популизъм", така Пеевски определи намерението на държавния глава да наложи вето на бюджета. Държавата трябва да има държавна земя, защо ще я разпродава, това е абсурд, посече той намеренията на Асен Василев да продава плодоронта държавна земя.

 

Ще има бюджет здравната каса, да не се напряга прекалено премиерът. Делян Пеевски заяви още, че от ДПС не са подкрепили идеята за създаване на комисия за разследване на Министерството на електронното управление, така както не са подкрепили другата комисия за разследване на МВР, защото според тях има разследващи органи: "Трябва да оставим прокуратурата да си върши работата. Не искам ДПС да участва в популизъм и затова се отказах."

 

Припомняме, рано тази сутрин Пеевски изпрати гневно открито писмо до премиера акад. Николай Денков във връзка с провала на властта по спряване със снегопочистването в цялата страна.

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени