Пеевски: Денков има нужда от батковците от ПП, но си отива след 3 месеца

По думите на Пеевски свалянето на Денков зависи от ГЕРБ

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Скрийншот видео кадър

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново атакува с критики премиера Николай Денков. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Пеевски заяви, че Денков не може да се защити сам, а има нужда от батковците от ПП-ДБ, които го пазят - Кирил Петков и Асен Василев. Денков след 3 месеца си отива, изтъкна депутатът.

 

Той запита Петков и Василев макар и задочно пред медиите защо премиерското място не го заемат те, а "са го изпратили това момченце да си играе в този кабинет, което немирно с играчките не знае какво да прави". "Не била обективна оценката за него - държавата в сняг, има места без ток, все още има места, в които няма електричество и оценката му я дават хората - пълен провал", коментира Пеевски.

 

Той уточни, че благодарение на ДПС се случили много хубави неща за последните 6 месеца. По думите на Пеевски свалянето на Денков зависи от ГЕРБ, а ДПС подкрепят политики. ДПС дали два гласа за избирането на правителство, за да има евроатлантическо правителство и мнозинство. Денков е тема, която е приключена след 3 месеца, той просто не се справи като премиер, разкритикува Пеевски.

 

Той обясни, че оценката за всеки политик и партията я дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата, а ПП-ДБ - четвърто място. "Не ме интересуват тези хора какво говорят", отсече Пеевски в отговор на въпрос на критиките на правителството, че от ДПС са се надценили.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени