Пеевски: Има едно ДПС - ново начало без деребеи, Ахмед Доган е от земеделците

Той не одобрява идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за връщане на изборните правила към тези от 2009 г.

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Zonanews

Няма раздвояване. Има едно ДПС и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод размяната на жалби в съда между двете фракции - и около Пеевски, и около Доган.

 

По думите на Пеевски всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. "ДПС отива на избори. Друга тема няма. Единственото нещо, което мога да кажа на нашите избиратели, е ново начало без деребеи", посочи той. 

 

За Пеевски темата с регистрацията за вота вече е приключила.  "ДПС - Ново начало е на избори, това е най-нормалното", каза той.

 

Той не одобрява идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за връщане на изборните правила към тези от 2009 г. "Нищо не трябва да се променя. Виждали сме това с мажоритарната - не е ок, за нас системата работи добре. Промени не трябват", отсече председателят на ПГ на ДПС. 


Припомняме, че на 11 септември Върховният административен съд (ВАС) задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пеевски за парламентарните избори. Магистратите приеха, че те първи са подали заявлението в Комисията.

 

Междувременно снощи Централната избирателна комисия регистрира коалицията "ДПС-Ново начало" на Пеевски за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври и отказа да регистрира партия "Движение за права и свободи" .

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени