Пеевски към Денков: Чии интереси пазите - про-Путин и "Лукойл" или евроатлантизма и българските граждани

Денков дължи отговори, категоричен е Пеевски

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Скрийншот видео кадър

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва "на мен не ми е началник никой от парламента". В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан. Това се казва в разпространена от пресцентъра на ДПС позиция на председателя на ПГ на партията Делян Пеевски.

 

"Суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява парламента чрез народните представители. Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в "Политико" международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските власти и "Лукойл", незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема", заявява политикът.

 

По думиите му "дерогацията трябваше да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това веднага трябва да спре! От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?!"

 

"Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим? Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма. И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори. Затова какви разговори с "Лукойл" и представители на и руската държава води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев (началник на кабинета на Денков е Иван Модев, син на Тодор Модев, бел. ред). Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва", уточнява нардният представител.

 

"Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с "Лукойл" и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори. И отново ще напомня, че премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани", категорично заявява Делян Пеевски.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени