Пеевски отговори на Радев: Инсталиран от ген. Решетников временен обитател на президентската институция

Имунната система на демокрацията сработва през вота на българските избиратели, написа той в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Имунната система на демокрацията сработва през вота на българските избиратели, написа председателят на ДПС Делян Пеевски в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията. Според него това е начинът да се справим с обърканите представи, на когото и да е, за ролята и мястото му.

 

"Инсталирането в българската политика от Решетников на зависими фигури като Радев и възможността те безпрепятствено да си присвояват правото да поставят диагнози, показва тежкото объркване в разбирането за функционирането и отговорността на институциите, ролята на президентската институция и нейния временен обитател в парламентарната република”, добавя той. 

 

Делян Пеевски отправя и предизвикателството към Румен Радев да излезе на политическия терен. "Изборите са начинът да се справим с обърканите представи, на когото и да е, за ролята и мястото му. Това ще се случи, когато и да има следващи избори и за който има смелостта да се яви пред избирателите, редом с другите участници в надпреварата за тяхното доверие".

 

Припомняме, че бившият руски генерал от външнополитическото разузнаване Леонид Решетников получи 10-годишна забрана от ДАНС да посещава България през през 2019 г. покрай разследването на дейността на организацията "Русофили" на Николай Малинов.

 

Вчера Пеевски в коментар във връзка с пожарите се посочи, че "президентът не си е на мястото". От своя страна Румен Радев каза, че инсталирането в българската политика на тежкокомпрометирани фигури като Делян Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери, показва, че нашата политическа система е тежко заболяла. И начинът да я възстановим е чрез радикална хирургия, коментира Радев.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени