Пеевски прати сигнал до ДАНС и МВР заради допускането в България на екип на забранената в ЕС телевизия "Русия 1" (ВИДЕО)

Той напомня, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР

Екип на телевизия "Русия 1" интервюира лицето ПЕтър Волгин
Екип на телевизия "Русия 1" интервюира лицето ПЕтър Волгин Източник: Скрийншот видео кадър

Председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски подава сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия "Русия 1", съобщиха от партийния пресцентър.

 

"Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София", посочва Пеевски в сигнала.

 

"Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай", подчертава още той.

 

И напомня, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР.

 

"Очаквам ръководството на държавна агенция "Национална сигурност" да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност", настоява Пеевски.

 

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

По думите му проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени