Пеевски: Президентството стана партийна централа, Радев да излиза на изборния терен

Делян Пеевски препрати към днешното интервю на президентския секретар Димитър Стоянов, който призна, че президентът прави партия

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Има ли министри, които са се превърнали в партийни секретари? На този въпрос отговори лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. "Според мен това се случва и е много грешно. Тези министри са министри на България. Трябва да си вършат работата за държавата и за българските граждани, да работят за хората, а не да ходят по мероприятия като партийни активисти", коментира Пеевски.

 

Президентството се е превърнало в централа на партия, категоричен бе той. Хубаво е да сменим надписа. Няма смисъл да пише Президентство. На табелката трябва да пише политическа партия "Трети март", отсече председателят на ПГ на ДПС.

 

Видяхме политическите секретари по студията – разхождат се, рекламират си проекта. Радвам се, че днес успях да извадя президента от комфорта на столчето му и си призна, че става политически лидер, каза още Делян Пеевски. Време е да си регистрира партията, евроизборите идват, призова лидерът на ПГ на ДПС.

 

Недопустимо е да използва президентската институция за офис на партията си. Да излиза от тази сграда, да си наема офис и да започва да работи на терен, каза още той.

 

Делян Пеевски препрати към днешното интервю на президентския секретар Димитър Стоянов, който призна, че президентът прави партия. Партията на това лице се казва "Трети март" – да излиза от столчето си и да започва да работи на терен, заяви Пеевски.

 

Илияна Йотова няма да я коментирам. Но другото лице да си излиза от столчето, да си намира офис и да започва да работи, каза той.

 

По въпроса за оценката на министрите преди ротацията, която правят Николай Денков и Мария Габриел, Пеевски заяви: "Нека да ни запознаят с резултатите от работата на министрите, ще си кажем мнението. Иначе имаме наблюдения по всяко министерство през нашите комисии, като дойде времето ще кажем за кой какво мислим".

 

Има много изтекли мандати, има време, нищо към момента не е толкова спешно, коментира смените в регулаторите Пеевски. Недопустимо е да се бъркаме в европейски регулатори, политиците нямаме работа там, заяви още Делян Пеевски. Той съобщи, че са започнали началните разговори за изработване на механизма за назначения в националните регулатори.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени