Пеевски: Проруските партии прибързано се радват! ДПС ще бъде монолитно, с Доган ще сме заедно

Няма да гони опълчилите се депутати, връщат мандата на Радев веднага

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

Делян Пеевски отрече да има разцепление в ДПС. "Може да сме имали принципни различия по тези теми, прибързана радост на проруските партии и на други партии. ДПС ще бъде монолитно. С г-н Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никого няма да позволим да цепи, да интригантства. Моите различия са към определени хора. Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, да се бърка за организациите и да потиска и мачка хората", каза Пеевски.

 

"Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители и всички да бъдем заедно. ДПС ще бъде монолитно и ние с г-н Доган ще бъдем заедно", допълни той.

 

Вчера двамата съпредседатели на ДПС гласуваха различно за кабинета "Желязков" - Пеевски го подкрепи, а Чакъров гласува "против", какъвто е бил съвета на почетния председател Ахмед Доган.

 

"Г-н Чакъров си има точни функции. Да си ги изпълнява. Те са ясно профилирани и са негова отговорност. По тези теми го питайте - кое изпълнява, и кое - не", коментира той.

 

Тази сутрин Чакъров призна, че има разцепление в партията. "Прочетете внимателно какво е казал. Дайте да не изопачаваме думите. Всички в момента търсят конфликти. Няма да получите новина за ДПС. Разумът е с г-н Доган двамата да бъдем заедно, това искат и организациите и към това призовават. ДПС няма да се разцепи. Няма да позволя на дребни интриганти, които в момента мътят и неговата, и моята глава, да застрашат партията. Партията е на хората, ние трябва да сме до нашите хора и да бъдем все по-големи", каза съпредседателят на ДПС.

 

Пеевски не каза дали е разговарял с Доган за станалото, обясни, че това са си лично техни неща. 15-те депутати, които вчера не го послушаха и не подкрепиха кабинета, няма да бъдат изключени. "Изключени са само хора, които са поискали организациите. Няма нито един изключен от мен човек", каза депутатът. След гласуването вчера той заяви, че движенето има 30 евроатлантически депутати (толкова гласуваха "за") и те ще бъдат депутати. 

 

По-рано днес от парламентарната група бе изключен втори заместник-председател на партията след Айсел Руфад - Джевдет Чакъров. Снощи Областният съвет на движението в Търговище свали доверието си от него и настоя той да напусне ръководните органи на партията, както и парламента. Той бе избран за народен представител именно от Търговище. А това решение дойде малко след като той заяви, че не е искал да гласува с "въздържал се" за кабинета "Желязков", а с "против", каквато бе волята на почетния председател Ахмед Доган.

 

"Виждате, че няма подкрепа да се случи втория мандат. Те ясно го заявиха ПП-ДБ и ГЕРБ. Обезсмисля нещата. Затова призовавам президента да забърза процедурата, да не я бави, ще върнем мандата веднага, след като го получим. Третият мандат се вижда също, че няма да е успешен, защото нищо не могат да направят БСП сами без нас, ГЕРБ и ПП-ДБ. Затова е ясно, че вървим към избори. Това е огромна грешка, наливаме в разрухата на държавата. Всички хора по места искат правителство, затова са ни изпратили тук. Трябва да престанем с тези игри и да излъчим правителство", каза още той.

Още от "Политика"

Пеевски към "Възраждане": Няма да позволя на проруски партии да се гаврят с ДПС!

Нека да спрем с тези спекулации и да гледаме държавата да има управление, каза лидерът на ДПС за думите на президента Румен Радев, че България се превръща в "безсрочен донор" на Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени