Пеевски разобличи коминтерновския внук: Христо Иванов искал да е президент, Пеевски премиер, а Борисов пенсионер

Освен това разкри, че Асен Василев лично го молел да е вицепремиер в сглобката, а не прост министър

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: БГНЕС

Христо Иванов искал да е президент, а предлагал на Делян да е премиер. Тези разкрития направи в кулоарите на Партийния дом самият председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Освен това Иванов искал да пенсионира Бойко Борисов.

 

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа.

Така председателят на ДПС Делян Пеевски кометира пред медиите записите на Кирил Петков и Асен Василев за "неофициалния кеш на изборите в торби" и за "кеша на изборите в президента". Записите бяха разпространени от сайта "Афера".

 

"Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не е знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков", коментира той.

 

Пеевски разясни и че Христо Иванов искал да разцепи ПП и да ги овладее. "Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент", били думите на Христо Иванов, поясни Пеевски.

Предложи ми (Христо Иванов) след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов", допълни той.

 

Асен Василев
Асен Василев Източник: МС

Освен това разкри, че Асен Василев лично го молел да е вицепремиер в сглобката, а не прост министър. А след като мине и Мария Габриел се изреди на премиерския пост, Василев искал той да стане министър-председател. Това са думи, зад които стоя, каза Пеевски.

 

Асен Василев предлагал и вицепремиери на ДПС. На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, Пеевски обяви: "Лично в присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано".

 

"Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС.


Що се отнася до Христо Иванов председателят на ПГ на ДПС поясни: "Данчо Цонев ми натресе тази Шехерезада". Изобщо Делян Пеевски не искал да разговаря с него, защото знаел, че е прокси на Иво Прокопиев. Христо Иванов отдавна иска да разговаря с ДПС, подчерта той.

 

А Пеевски задочно предупреди Борисов относно ПП-ДБ: "Те носят зестра каруци с кеш."

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени