Петър Чобанов: Консултациите при президента са на етап, в който няма директно решение

Вие знаете, че аз винаги, във всяка ситуация, съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес, добави подуправителят на БНБ

Петър Чобанов, ДПС
Петър Чобанов, ДПС Източник: Zonanews

След срещата си с президента Румен Радев подуправителят на БНБ Петър Чобанов заяви, че консултациите при държавния глава с потенциалните кандидати за служебен премиер са на етап, в който няма директно решение. Чобанов се солидаризира с вече изразеното мнение от управителя на Централната банка Димитър Радев, че институцията трябва да е далеч от политиката.

 

"Вие знаете, че аз винаги, във всяка ситуация, съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес. В момента това, което правя, също е много важно като подуправител на БНБ. Чухте и господин управителя какви съображения вчера изказа пред вас. Мисля, че и за еврозона, и за по-нататъшното икономическо развитие, екипът в Централната банка, който е формиран, трябва да продължи да действа и да вървим напред. Оттук нататък, разбира се, всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното решение на господин президента, когато той го вземе", коментира подуправителят на БНБ, цитиран от БНР.

 

Петър Чобанов определи като хипотеза въпроса дали би се отказал от позицията в БНБ в името на националния интерес. "Хипотези, които ще излязат на преден план, когато господин президентът вземе финалното си решение. Мисля, че разговорът, който проведохме, беше съдържателен, беше полезен и за двете страни, и аз очаквам той да намери решение в тази ситуация. Вярвам в това. Благодаря ви!", каза той.

 

На среща при държавният глава Румен Радев влезе и следващият подуправител на БНБ Радослав Миленков, който каза, че е банкер, а не политик и също припомни, че вчера Димитър Радев е очертал къде се позиционира БНБ в националната и международна рамка. Миленков е член на Надзорния съвет на Европейската централна банка.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени