Петър Москов: Даниел Митов беше прекрасна кандидатура за външен министър

В здравеопазването има цели области и бивши окръзи са здравни пустини, посочи той

Петър Москов
Петър Москов Източник: Izbori.bg

"Даниел Митов беше прекрасна кандидатура за външен министър. Не защото сме управлявали заедно, а защото той има образованието и качествата за поста. Това би било добре за България, но не беше добър начина, по който ГЕРБ употреби името му", каза пред NOVA Петър Москов, лидер на КОД и бивш здравен министър. 

 

Според ниго причината за политическата криза в страната е отказа от ясна заявка на партиите зад какво застават и каква цел имат. "Отговорни затова са така наречените победители на изборите - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ", добави Москов.

 

"Синя България" няма да бъдем най-големите на предстоящите избори. Вероятно няма да бъдем и победители. Но ако правим същото не можем да очакваме, че ще получим нещо различно. "Синя България" няма да бъде поредния победител, обясняващ как ще убие противника си, но може да бъде разликата в следващия парламент", заяви Москов.

 

"В София има две места, на които можете да получите здравна помощ през нощта, от 97 болници. Докато това е така, хората в тези две болнични заведения ще бъдат претоварени и с невъзможност да се обърнат към цялото страдание и болката на хората", заяви бившият здравен министър.

 

"В здравеопазването има цели области и бивши окръзи са медицински, здравни пустини. Там няма един кръст, който да свети през нощта, а в някои дори и през деня, където хората да потърсят помощ. Ето това трябва да бъде адресирано", посочи той.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени