Петър Николов: Казусът със сградата на СДС е политическа атака срещу опозицията в България от министър на БСП

Не сме разговаряли със Зарков, очевидно това е неговата кампания за председател на БСП, заяви председателят на СДС Румен Христов

Петър Николов
Петър Николов Източник: Zonanews

СДС са крайно недоволни от предоставянето на централата им на европейските ни делегирани прокурори. Ръководството на партията даде брифинг, по време на който лидерът на най-старата демократична партия Румен Христов заяви:
"Ние нямаме основание да смятаме, че не трябва да се прави ремонт, но трябваше да се посочи помещение, в което да отидем докато тече ремонт. Идеята е, че това е една атака към най-старата политическа формация. Партията, която промени България се атакува от тези, които пречеха. Ние считаме, че присъствието на БСП във властта винаги е вредно. Не сме разговаряли със Зарков, очевидно това е неговата кампания за председател на БСП".

 

Румен Христов
Румен Христов Източник: СДС

Депутатът от СДС Петър Николов подчерта, че става въпрос за политическа атака срещу опозицията в България. "Тази атака идва от министър на БСП и член на БСП, който стана известен с отношението си към комунистическия режим. В момента БСП обитава сграда, за която не плаща наем и има дългове. Тази сграда няма нищо общо с другите сгради на партии. ГЕРБ обитава само два етажа. Ако ние сме част от следващо управление, ще настояваме да се ревизира положението с "Позитано" 20", допълни той.

 

Главният секретар на партията обясни подробности за ремонта на сградата и нейното състояние, което било изключително лошо от последните 6-7 години. 2 месеца през зимата и лятото не може да се ползва, фасадата е занемарена. Искали са да направят ремонт за сметка на наема, но от Областна управа не са могли да вземат решение. Последното правителство и областен от ИТН са водели разговори, Тошко Йорданов е заявил: "Аз СДС ви мразя и ще ви изгоня". Февруари са им прекратили договора, събрали са си багажа и са поискали място.

 

СДС е най-старата демократична партия и смятаме, че ни се полага, като си плащаме наема, заявиха от партията. Искаме след като се направи капиталния ремонт на сградата. Няма как Зарков да настани тези прокурори, защото трябва ремонт, после обществена поръчка и това евентуално ще се случи след 3 години. От СДС искат да се изнесат, да се направи ремонт и после да ползват един етаж на сградата.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени