Петър Николов: Този който се опита да смени г-жа Фандъкова ще загази

Кметът на София си има мандат, добави той

Петър Николов
Петър Николов Източник: Дарик радио

"Кметът на София си има мандат – 4-годишен и изтича след 2 години. Ако тази власт тръгне да се опитва по някакъв нелегитимен начин да сваля г-жа Фандъкова, ще загази". Това каза пред Дарик депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. Той коментира думите на Кирил Петков, че е време кметът на София да бъде сменен. Той прогнозира тежки институционални кризи прогнозира, заради заявките за смяна и на главния прокурор.

 

Николов разкритикува идеята служебният вътрешен министър Бойко Рашков да остане начело на МВР. "Ако Бойко Рашков остане вътрешен министър, това ще е една от най-големите грешки на новото управление", подчерта още той. Политикът прогнозира слабо управление с участието на 4 партии, които не се разбират помежду си.

 

"Продължаваме промяната" спечелиха тези избори и от ГЕРБ-СДС ще дадем три месеца толерантност", обеща той. Николов подчерта, че ПП не просто нямат мнозинство, но никога не е имало водеща партия с толкова малко депутати. Той посочи, че има вътрешно разцепление в партиите на промяната и е възможно в течение на времето това да доведе до проблеми в политиката на новото управление.

 

"Безкомпромисна опозиция ГЕРБ не е била никога. Бойко Борисов е държавник, който винаги търси да намери компромис, винаги е опитвал да говори с опонентите си – и в опозиция, и в управление. Никога не е бил на принципа "Аз и никой друг", никога не е опитвал да унищожава опоненти. ГЕРБ ще дава добре аргументирани идеи и такива ще бъдат подкрепяни", увери Николов.

 

Той посочи, че има вътрешно разцепление в партиите на промяната и е възможно в течение на времето това да доведе до проблеми в политиката на новото управление.

Още от "Политика"

За обща съдебна реформа или управляващите спешно трябва да потърсят специализирана помощ за политическото си "дисоциати

Последно: голяма парламентарна квота в орган на независима власт, демократичен или недемократичен инструмент е? Няма начин да е и двете

Прочетете повече прочетете повече

Упорството на Бойко Рашков да сатанизира държавното обвинение и да "трича" политическите опоненти ни връща по престъпнос

Защо  Рашков предпочита да мълчи за ужасявщите убийства в последно време и за превенцията срещу тях, както и за останалите престъпления, които все повече тормозят българите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени