Петър Витанов: Крахът на БСП е факт, а катастрофата няма да ни подмине

Истината може да е трудна за преглъщане, но илюзията, че всичко е наред, няма да я направи по-малко горчива, убеден е Витанов

Петър Витанов
Петър Витанов Източник: БСП

"Утрешният Национален съвет на БСП ще бъде съдбовен, защото изборът, пред който ни поставя е съдбовен за партията. Партия със 130-годишна история, която изпадна до петоразрядна политическа сила".

 

Това коментира евродепутатът Петър Витанов за предстоящия пленум на левицата утре. Той е и сред лицата на вътрешната опозиция на Нинова. 

 

"Голяма част от хората й нямат доверие, не вярват, че БСП може да защити техните интереси. Истината може да е трудна за преглъщане, но илюзията, че всичко е наред, няма да я направи по-малко горчива, убеден е Витанов.

 

"Докато левите хора в най-бедната страна в ЕС оттеглят доверието си от нас, десните се наслаждават на провала ни. Крахът е факт, а катастрофата няма да ни подмине, колкото и да се преструваме, че не я забелязваме", смята социалистът. 

 

Нещата са опрели до кокала и става дума за оцеляването на партията, по думите му: "Единственият шанс да спасим идеята, която ни събира и която за много от нас е житейски път, мисия и вяра, се крие в обновлението. Вярвам, че сме способни да поискаме и отстояваме истинска промяна, за да обърнем хода на събитията, за да ни има и занапред.

 

Такива, каквито сме - социалисти, убедени в смисъла на лявата идея за бъдещето на страната ни, не за нашето собствено", коментира евродепутатът.

 

Той припомня е твърдението на Ерих Фром, според когото дилемата на съвременния човек е синтезирана в един въпрос: "да имаш или да бъдеш". Надявам се в събота всички заедно да намерим верния отговор, допълва Витанов. 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени